CİLT BAKIMINDA ASİDİK iYONiZE SU KULLANIMI
Cilt Bakımında Asitik İyonize Suyun kullanımı
Sağlıklı, berrak ve güzel bir cilt için, banyo, duş veya normal cilt temizliğinden sonra, cildin pH dengesinin düzenlenmesi Asitik Su ile yapılmalıdır.
Asidik Su ve Saç Bakımı
Şampuan ile yıkayıp yağ, kir ve tozları attıktan sonra , saçların son çalkalama işlemi Asidik Su ile yapılarak, saç cildi doğal pH ına getirilmelidir. Böylece saçlar, tabii parlaklık ve canlılığını tekrar kazanarak, kolay taranabilen, kepekten arınmış mükemmel bir hale gelir.
Son çalkalamada Asitik Su ile yapılabilir.
Saçlar, Asitik Su ile 10 dakika banyo yaptıktan sonra 5 dakika Alkali Su ile banyo yapılır.
Ayak Bakımı ve Ayak Banyoları
Ayak kokusunu yok etmek ve ayak derisinin pH sını dengeleyerek ayakları rahatlatmak için, ayak yıkama suyu Asidik Su ile hazırlanmalıdır.
Ayak Mantarı
Ayaklardaki enfekte olmuş bölgeler 10 dakika süre ile Asitik Su da tutulduktan sonra, 5 dakika da Alkali Su banyosunda tutulur.
Ayak Banyoları
ASİTİK Su ile ayak banyosu da yapılabilir.
Cildimizin yaşlanmasını nasıl geciktirebiliriz ?
Cildimiz neden Yaşlanır?
Sağlığımız ve sağlığımızı korumamız konusundaki hassasiyetimiz bizim gerçek yaşımızı etkileyen en önemli faktördür. Derinin zamanla incelmesi ile beraber temelde bulunan vaskular kompozisyon ve hücre yapısı yüzeyden daha fazla görülebilir hale gelir, terleme ve yağ fonksiyonları azalarak ve nem kaybına sebep olur.
Yaşlanma süreci içinde cildimiz daha hassas olmakta, cild te olabilecek zararlar ve hasarların iyileşmesi daha fazla zaman almaktadır.
Serbest Radikallerin zararları,dengesiz beslenme ile yaşam tarzı ve korunması mümkün olmayan kirlenme ile birlikte gittikçe artan miktarda fazlalaşır. Kararsız ve beyin tarafından kontrol edilemeyen Serbest Radikaller sağlıklı hücrelerimize onbinlerce kez hücum ederek ve hücre zarına zarar vererek elektron çalar , hücrelerimizi dolayısı ile tüm vücudumuzdaki organlarımızın zarara uğratarak,kanser,diyabet,kollagen bozulması, zamansız kırışıklıklar, yaşlanma lekeleri gibi bir çok olumsuzluk ve hastalıkların ortaya çıkmasına sebep olurlar.
Her gün doğal olarak güneş altında korunmasız olarak bırakılan cild te ,cildin elastik dokusunda zararlar oluşması sonucunda lekelenmeler,kırışıklıklar ve sarkmalar meydana gelir. Cildin en derin tabakasında başlayan Melanin üretimi artarak Epidermis tabakasını korumaya yönelik bir işlev içine girer cildin altında oluşan melanin yoğunlaşması ve toplanması yaşlanma lekelerinin ortaya çıkmasına sebep olur.
Deri veya Cildimizin pH dengesi (Asidik İyonize Su)
Derimiz veya cildimiz vücudumuzda en geniş alanı kapsayan organımız olup sağlıklı bir denge içinde bulunması için kusursuz bir şekilde bakımının yapılması gerekmektedir. Cildin sağlıklı kalabilmesi için kendisi için gerekli olan besin mineral ve vitaminleri yeteri kadar alması ve hafif asidik ortamda düşük bir pH dengesi içinde bulunması gerekmektedir.
Sabunlar,temizleyiciler,kötü beslenme ve çevremizdeki kötü şartlardan oluşan stres ve gerginlik, hassas ve doğal bir denge içinde bulunması gereken cildimiz için çok yıpratıcı etkiler yaratarak bu dengeyi bozarlar.Cildimizin koruyucu dengesinin bozulması sonucunda bakterilerin oluşabileceği bir ortam oluşur ki bunun neticesinde değişik zamanlarda ve değişik şekillerde cild tahrişleri ile beraber cildin hücresel yapısını bozan yaşlanma ve kırışmayı meydana getiren aşırı serbest radikaller oluşur.
Serbest Radikaller den korunma ( Alkali Su ve Asidik Su)
Serbest radikaller bünyelerindeki elektron eksikliği nedeniyle dengesiz ve kontrol edilemeyen atom veya moleküllerdir. Bu dengesiz moleküller eksik elektronlarını tamamlamak amacıyla abartısız olarak sağlıklı hücrelere saniyede onbinlerce kez hücum ederek zarara uğratırlar, bu zincirleme reaksiyonlar vücudumuza aşırı derecede zararlı olup sonucunda kanser, diyabet, katarak, kalple ilgili hastalıklar, obezite, osteoporoz, artrit, yüksek tansiyon, yorgunluk, kollajen bozulması,erken yaşlanma, kırışıklıklar, yaşlılık benekleri, ciltde renk bozulmaları ve diğer bir çok hastalıklar oluşur.
Soluduğumuz hava, güneş ışığı, aktif veya pasif sigara dumanı, egzost gazları, endüstriyel çevre kirlenmesi, kimyasal ilaçlar, stres, oksidatif yiyecekler, kimyasallarla yetiştirilen ve korunan yiyecekler ve günlük aktivitelerimiz sebebiyle oluşan Serbest Radikallere karşı ne yazık ki kendimizi yeteri kadar korunmamız mümkün değildir.
O halde yapılacak şey, kontrolümüz dışında oluşan Serbest Radikallerin zararını minimum seviyeye indirebilmek için, dengeli beslenme ve dengeli bakım ilkelerini benimseyen bir yaşam, bakım ve beslenme biçimini benimsemek ve serbest radikalleri henüz vücudumuza zarar vermeden vücudumuzdan uzaklaştırmaktır.
Bunu temin amacıyla, Alkali yiyecekleri tercih ederek beslenmemizin %70:30 oranında Alkali olmasını temin etmeli (meyve,sebze ağırlıklı), içecek olarak kola gibi asidik içeceklerden uzak kalmalı Alkali içecekler (meyve,sebze suları ve Alkali Su) içmeyi tercih etmeli, cildimizin pH dengesini 5.5 seviyesinde tutarak (Asidik Su) ile cilt korumamızı sağlamalıyız.
Elektrolizin işlevi = Su iyonizeri (Alkali Su ve Asidik Su)
Elektroliz, elektro-kimyasal bir yöntem olup bileşimlerin moleküler yapılarının küçültülmesi ve iyonlarına ayrılması işlevidir. Bu yöntem ile elde olunan su, küçültülmüş molekül yapısı ile deri tabakalarına kolaylıkla nüfuz ederek deri oluşumu ve gelişimi için gerekli olan maddelerin taşınmasını sağlar.
Elektroliz yöntemi ile elde edilen Alkali Su ve Asidik Su’yun yararları bilimsel olarak kanıtlanmış olup, bu amaçla değişik tip ve modellerde üretilen “su iyonizerleri” (elektroliz cihazları) bugün profesyonel sahada dünyanın bir çok yerindeki sağlık-güzellik salonlarında ve sağlık kaplıcalarında yoğun biçimde kullanılmaktadır.
Dr.Julian Stepanov (Cilt ve Güzellik Uzmanı) un “Remedies- Skib Saver” kitabından
Hızlı Menü : Alkali Yaşam Kategorisi Ana Sayfa